Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

Sterrenrestaurant De Leuf: haute cuisine op havermout

Dit artikel krijg je van ons cadeau

  • Sterrenrestaurant De Leuf: haute cuisine op havermout
    Babbelen en borrelen... De Leuf presenteert zijn nieuwe chef-kok en team.
Elke week gaat societyrubriek Proost! naar recepties, premières en presentaties, op zoek naar een vleugje society. Deze keer: sterrenrestaurant De Leuf presenteert zijn nieuwe chef-kok en team.

Hij heeft "de beste afwasser van het westelijk halfrond” in zijn team. En een hulpkok met gouden handjes en dito keel, want in 2014 werd Dani Hoefnagels derde bij The Voice of Holland. Ja, Robin van de Bunt (24) is er klaar voor. Laat de Michelinmannetjes maar komen. Zondag presenteerde de nieuwe chef van De Leuf in Ubachsberg zijn net zo jeugdige witte brigade en sterk verjongde zwarte brigade - enkel moeder Sandra en ‘good old’ sommelier Bas Rietrae zijn ouder dan dertig - aan gasten, collegakoks en pers.

ADHD-keuken
Het was een gedenkwaardige dag: De Leuf bestaat dertig jaar en Robin volgt zijn in 2014 overleden vader Paul op. Hij neemt in de keuken de scepter over van Bas van Kranen, die nu achter het fornuis staat in Bord’Eau in Amsterdam, waar Robin stage liep. Er wordt wat afgeschoven met potten, pannen en koks in Nederland. De Leuf blijft een ADHD-sterrenkeuken, vol drukke baasjes, die je zonder lidmaatschap van een sportclub geen pan water op laten zetten.

Sixpack 
Vader Paul - bijgenaamd Rocky - was een bloedfanatieke bokser en Robin start de dag met loodzware gewichten en een ontbijt van havermout. Na het werk trakteert deze gespierde spijker met een indrukwekkend sixpack zich op een hapje kwark met fruit. De gasten werden gisteren in Ubachsberg niet getrakteerd op haute cuisine havermout of kwark. Wel op weelderige schalen vol oesters, kunstige kabeljauwfilets met pompoencreaties en exquise kazen. De beste afwasser van het westelijk halfrond moest nog zwaar aan de bak.

Na vier zware jaren kan Sandra van de Bunt (midden) weer lachen. Samen met dochter Michelle (l.) en zoon Robin (r.) kan ze het restaurant dat haar in 2014 overleden man Paul 30 jaar geleden was begonnen, weer nieuw elan geven. Santé! 


Handen kom je tekort op een receptie. Om ze te schudden, glazen vast te houden, monden af te vegen of om obers te wenken want lekker babbelen maakt zo dorstig. 


Kunstschilder Nelleke Hollewijn (midden) durfde de kabeljauw eerst niet te eten. ,,Zo mooi van kleur.” Kappersechtpaar Nijsten vond de vis mooi gecoupeerd. 


Koks Jeroen Trimbos ( l), Jan Sobiecki (m) en Bas van Kranen hebben een Leufverleden. Jeroen en Bas werkten er. Jan Sobiecki had er zijn eerste date met zijn Limburgse vrouw Claudia.