Efteling gaat uitbreiden en opent nieuwe attractie in 2020

Afbeelding: BD

De Efteling gaat een deel van haar park uitbreiden. In 2020 moet het nieuwe drie hectare grote parkdeel opengaan voor het publiek. "Inclusief een nieuwe attractie", zo bevestigt directeur Fons Jurgens.

Op de langgerekte strook van acht hectare tussen Horst en de N261 komt het nieuwe gedeelte van het park. "De eerste drie hectare van dat gebied gaan we ontwikkelen, zodat het in 2020 open kan voor het publiek. Dan moet ook de nieuwe attractie daar klaar zijn."

Voorlopig geheim
Wat het gaat worden, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. "Het wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig."

Het toekomstige parkdeel zal direct aansluiten op het Reizenrijk en ook diezelfde naam krijgen. Dus geen Strookrijk of andere door fanatieke fans al bedachte namen.  "We houden het gewoon op Reizenrijk en binnen die sfeer past straks ook de nieuwe attractie." Dat kan dus van alles zijn, want in dit voormalige Noorderpark staan onder meer de Carnaval Festival, Pagode en Vogelrok."

Geen bedenkingen
"Om nu te kunnen starten met de uitbreiding is ten eerste een ‘verklaring van geen bedenkingen’ vereist. De gemeenteraad zal daarover in de vergadering van februari een besluit nemen. Daarna volgt de gebruikelijke procedure voor de Omgevingsvergunning”. 

Verleggen Horst
Het verleggen van de Horst valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dat geldt ook voor de geplande snelfietsroute over Loonse grond. Eind dit jaar zou het zover moeten zijn. ,,De bestaande verbindingsweg tussen de twee dorpen blijft in elk geval open voor het verkeer totdat het nieuwe traject helemaal klaar is.”     

Door BD/Nico Snels