Gestrand vliegtuig op 'Beek' onder handen genomen

Op een van de platforms van Maastricht Aachen Airport is dinsdagmiddag begonnen met de voorbereidingen van de herstelwerkzaamheden aan de Boeing van Saudia Cargo.

Het vrachtvliegtuig kwam 11 november vorig jaar naast de baan terecht.  Het toestel van ACT Airlines kwam in de penarie door motorproblemen. De piloten merkten tijdens het opstijgen dat er iets niet in de haak was en moesten de start afbreken.

Toen het vrachtvliegtuig eenmaal in de berm tot stilstand kwam, kon het personeel ongedeerd het vliegtuig verlaten. 

Overkapping
Op de luchthaven in Beek wordt eerst een overkapping over het toestel geplaatst, zodat de monteurs probleemloos kunnen werken aan het herstel van het vliegtuig.

Nieuwe neus 
Waarschijnlijk zal de neus van het toestel moeten worden vervangen. Diverse technici uit het buitenland zijn overgekomen om deze klus te klaren.

Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond zijn en het toestel weer kan vliegen, is niet bekend.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen