'Rode schoenzolen zijn niet voorbehouden aan Christian Louboutin'

Bron © LEEF

Christian Louboutin staat bekend om zijn ontwerpen met rode schoenzolen. Afbeelding: ANP

De Franse ontwerper Christian Louboutin mag niet het alleenrecht krijgen op een rode schoenenzool. Dat is het advies van de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie.

De adviseur van het EU-hof komt tot dat oordeel in een zaak die Louboutin heeft aangespannen tegen winkelketen VanHaren.

De advocaat-generaal oordeelde in juni ook al dat geen merkbescherming kan worden verleend aan een kleur,  "als concurrenten daardoor worden verhinderd om waren met hetzelfde functionele karakter aan te bieden''. De zaak werd vanwege het 'bijzondere belang' doorverwezen naar een hogere kamer. De uitspraak is over enkele maanden. Het hof volgt vaak het advies van de advocaat-generaal.

Louboutin sleepte VanHaren in 2013 voor de rechtbank omdat de winkelketen damesschoenen met rode zolen verkocht. De schoenen van Louboutin zijn bekend om de rode zolen en kosten honderden euro's. De ontwerper heeft de karakteristieke zolen in de Benelux als handelsmerk laten registreren. VanHaren heeft daar volgens Louboutin inbreuk op gemaakt.

Door ANP/Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen