Optocht

Afbeelding: Archief De Limburger

De carnavalsvereniging in deze plaats, hun naam verwijst naar een olijke, schalkse en vrolijke heerser, bestaat 50 jaar. Om dit groots te vieren worden alle buurtschappen opgeroepen om acte de présence te geven in de grote carnavalsoptocht.

Uit welke buurtschap komt deze carnavalsgroep, en herkent nog iemand de personen op deze foto gemaakt op 24 februari 1936?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

De foto betreft een carnavalsfoto van een buurtvereniging uit Geverik, gemeente Beek. Deze moet dan gemaakt zijn omstreeks 1930 want mijn vader, geboren in 1903, staat derde van rechts eerste rij voor met hoge hoed.  Verder staan nog in de eerste rij derde van links Custers en vierde van links Schoffeleers beide Geverikkenaren.
Jan Pisters

Door Peter de Vreede

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen