KNVB wijst bekerprotest Roda JC af

© ANP

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft het bezwaar van Roda JC tegen het afkeuren van een doelpunt in de verloren bekerwedstrijd tegen Willem II afgewezen.

ANP

De Kerkradenaren verzochten om de laatste fase van de kwartfinale in Tilburg te laten overspelen met een voorsprong van 3-2 voor Roda. De videoscheidsrechter had de 3-2 vorige week afgekeurd, waarna Willem II via strafschoppen de halve finales bereikte.

VoorzetIn de aanloop naar het doelpunt, van de Duitser Donis Avdijaj, maakte Mikhail Rosheuvel hands. Dat was de scheidsrechter ontgaan. Voordat de rechterspits vervolgens de beslissende voorzet gaf, kwam eerst Willem II nog kortstondig in balbezit. Volgens Roda had de videoscheidsrechter daarom niet had mogen ingrijpen.

De KNVB vroeg de internationale spelregelcommissie IFAB om advies. De IFAB heeft aangegeven dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is, ook als de videoscheidsrechter foutief advies geeft.

Koppen bij elkaarRoda legt zich niet zomaar neer bij de afwijzing. De Kerkradenaren steken op korte termijn de koppen bij elkaar. "We laten ons niet zomaar aan de kant zetten", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Roda kan de logica van de KNVB niet volgen. "Het doel moet zijn om het spel eerlijker te maken", zegt Van Veldhoven. "Velen geven ons gelijk. Maar de KNVB gaat hier niet dieper op in, men duwt het aan de kant." De Roda-top gaat nu bekijken welke strategie er nog mogelijk is. Eerder sloot algemeen directeur Wim Collard een gang naar de civiele rechter niet uit. De club loopt naar schatting een half miljoen mis nu niet Roda, maar Willem II in de halve finale mag aantreden bij Feyenoord.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws