NEC haalt uit naar Maastrichtse politie: 'Supporters werden geprovoceerd'

Fans van NEC in het uitvak van De Geusselt.© Pro Shots/Paul Roling

De politie heeft zich provocerend opgesteld tegenover de supporters van NEC na afloop van de wedstrijd tegen MVV in Maastricht.

Redactie

Dat is de reactie van de Nijmeegse voetbalclub naar aanleiding van de wanordelijkheden na de wedstrijd, waarbij een groep supporters slaags raakte met de politie.

Misdragen"Na afloop van het duel hebben enkele NEC-supporters zich misdragen richting de politie, waarna de politie reageerde met een charge", aldus de club op haar website. "Dit gebeurde echter niet alleen richting de veroorzakers van het incident, maar ook tegen alle andere aanwezige, goedwillende en nietsvermoedende supporters én stewards van NEC."

AgressiefDe club distantieert zich van de misdragingen en de aangerichte schade die is veroorzaakt, maar "verwerpt het excessieve en agressieve optreden van de politie Maastricht wat bij dit optreden is gebruikt".

De club vraagt in een brief aan de gemeente Maastricht om opheldering over de "vooraf gemaakte keuzes en de ontvangst, het niet betrekken van NEC in dezen en het buitenproportionele optreden van de politie na afloop van het duel".

Gerelateerde berichten

Ander nieuws