Investeren of beleggen? Koop een Chanel 2.55

Afbeelding: Chanel/iStock

Vergeet beleggen of investeren in vastgoed. Wil je echt een goede aankoop doen, ga dan voor een icoontas. Uit onderzoek van Baghunter blijkt de aankoop van een Chanel 2.55 de beste investering te zijn die je kan doen.

Sinds de iconische Chanel 2.55 in 1955 het levenslicht zag, is hij alleen maar meer waard geworden. Waar je in de beginjaren tweehonderd euro betaalde, hangt er anno 2016 een prijskaartje aan van 4480 euro.

Huis of tas?
De tas blijkt zelfs een betere investering dan een huis. Uit onderzoek van Baghunter, een Amerikaans online platform voor het kopen en verkopen van luxe tassen, blijkt dat de huizenprijzen in Amerika van 2010 tot 2015 stegen met 8,1 procent. Dit komt lang niet in de buurt van de snelheid waarmee de waarde van de tas toenam. Heb je nog een betere reden nodig om naar de Chanel boetiek te hollen?

Lees ook Pijn is tijdelijk,  een icoontas heb je voor het leven

Bags are a girls best friend
De modellen Birkin en de Kelly van Hermès zijn de afgelopen 30 jaar vijf keer in waarde gestegen. Een Bikinbag die in 1980 voor 2000 euro werd gekocht, is nu 10.000 euro waard. En dat voor een tweedehandsje! 

Door Jasmijn Mulkens