Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

'Dankzij contact met Aziatische kok ging er een wereld voor me open

Bon Appetit

  • 'Dankzij contact met Aziatische kok ging er een wereld voor me open
Coquilles met bloedworst? Eters die de dis van gepassioneerd hobbychef Jan-Willem Westra uit Geleen voor de neus krijgen, zijn altijd verbaasd over de combinatie. Maar ze eten het wel altijd tot de laatste kruimel op.

"Wil je mijn geheim weten?” De ogen van Jan-Willem Westra (67) uit Geleen twinkelen. Hij staat op van de bank in zijn woonkamer en komt even later terug uit de keuken met een boek Recepten huishoudschool Laan van Meerdervoort, ’s Gravenhage 1942. Een klassiek receptenboek dat goed gebruikt wordt, nog steeds, knikt Westra. Het boekje is van zijn schoonmoeder en alle basisrecepten die je je kunt bedenken, staan erin. Van de beste manier om aardappels te koken tot duizend ...