Project tegen radicalisering op school in meer steden

Afbeelding: ANP

Een project om radicalisering bij schooljeugd tegen te gaan wordt fors uitgebreid. Na Sittard komen ook vijf andere Limburgse steden aan bod.

Het project Weerbaarheid tegen radicalisering startte twee jaar geleden op proef bij een groep van het DaCapo College in Sittard. Komend schooljaar wordt het hier uitgebreid naar drie leerjaren en daarnaast ingezet op scholen in Heerlen, Maastricht, Roermond, Weert en Venray.

Discussie
In de klas praten gastdocenten van het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD) en Stichting Meer Kleur en Kwaliteit met leerlingen. Door een open discussie aan de hand van stellingen willen ze politieke en religieuze radicalisering bespreekbaar maken.

Sultan Berzel
Aanleiding voor het project was dat vanuit Maastricht mensen als Sultan Berzel (die omkwam bij een zelfmoordaanslag) en bekeerlinge Aïcha naar Syrië gingen, zegt secretaris Bouchaib Saadane van het PPD.

Door Geertjan Claessens

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten