Echtgenote opgepakte huisarts doet aangifte

Foto ter illustatie. Afbeelding: iStock

In de zaak rond de van moord verdachte huisarts G.W. uit Maastricht is aangifte gedaan tegen (ex)-personeel van zorginstelling Martha Flora.

Volgens Karin Schepers, de advocate van Angelika (vrouw van de huisarts), is sprake van schending van het medisch geheim. Schepers: "Er is medische informatie gedeeld. Dat is wettelijk verboden. De informatie bevat ook nog eens onjuistheden."

Klacht
Schepers heeft bij Martha Flora ook een klacht ingediend over financiële gegevens die op straat kwamen te liggen.

"Martha Flora stelt dat een langlopend conflict bestaat over betaling voor de genoten zorg. Daarover zijn in de media mededelingen gedaan. Ik vind dat niet kies. Er is wel degelijk contact geweest over de betalingen, maar niet met de huisarts. Die is geen partij in het financiële aspect. Bovendien heeft cliënte pas onlangs de eerste sommatie ontvangen.”

Lees ook: Van moord verdachte Maastrichtse huisarts blijft in de cel

Aan Martha Flora is volgens Schepers inmiddels ook medegedeeld dat "de vordering niet correct is. Er zijn tussen zorginstelling en de Franse voogd afspraken gemaakt over financiën. Het is zelfs zo dat niet Martha Flora een vordering op cliënte heeft, maar cliënte op de zorginstelling.”

Aangifte
Angelika reageert via de advocaat ook op de media-aandacht. "Ze vindt het vreselijk dat het overlijden, de diagnose van haar moeder en de financiële afwikkeling op deze wijze openlijk ter discussie worden gesteld.”

Lees ook: Van moord verdachte huisarts gearresteerd

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat aangifte is gedaan. De politie heeft de aangifte inmiddels overgedragen. Het OM kan nog niet zeggen of actie volgt.

Martha Flora reageerde niet op verzoek om commentaar.

Lees hier het complete interview met de echtgenote van de verdachte huisarts, die nog steeds rouwt om de dood van haar moeder.

Door Stefan Gilissen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen