Show & Media

Twitter gaat los op opvallende move Twan Huys

Afbeelding: De Limburger/ ANP/ RTL

Niet iedereen is verheugd met de overstap van tv-presentator Twan Huys naar RTL. Op sociale media wordt vooral kritisch gereageerd.

De Limburgse tv-persoonlijkheid verruilt de publieke omroep voor een nieuw avontuur bij RTL Late Night. Daar zal hij met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september Humberto Tan opvolgen.

Wat vind jij? Is Twan Huys een geschikte kandidaat om Humberto Tan op te volgen? Doe mee aan de poll onderaan het bericht.

Op Twitter kon het opmerkelijke nieuws op veel verbaasde reacties rekenen. "RTL denkt wellicht een geweldige move te hebben gemaakt met Huys voor #rtlln", schrijft Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker. "Maar RTL is een brede publiekszender - daar moet je geen exponent van de grachtengordel bij willen. Nul feeling met de doelgroep. Fiasco in spe dit." Acteur Huub stapel laat weten het met die reactie eens te zijn.

De meeste reageerders laten weten het een vreemde move te vinden van zowel Huys als RTL. Een veelgehoord argument is dat Beau van Erven Dorens een veel betere kandidaat zou zijn voor het programma. Van de Sevenumse presentator wordt gezegd dat hij niet zou passen bij het commerciële RTL. Voormalig radio-dj Patrick Kicken grapt: "Het voelt toch een beetje als je moeder die achter de ramen gaat werken."

Een greep uit de reacties:

Een enkeling is wel positief over het nieuws:

Lees ook de column van Angela de Jong: 'Het vertrek van Humberto was onvermijdelijk'

Wat vind jij? Is Twan Huys een geschikte kandidaat om Humberto Tan op te volgen? Doe mee aan de poll:

Door Redactie