Zelf maken: gezonde(re) popcorn zonder rare E-nummers

Afbeelding: iStock

Popcorn is heerlijk bij een avondje Netflixen, maar popcorn uit de winkel is niet echt gezond. Zelf maken is beter. Wij kiezen voor de cheesy variant!

Nodig (voor 2 pers.): 
• half kopje maiskorrels
• 1 eetlepel olie naar keuze
• ¼ kopje fijne Parmezaanse kaas
• halve citroen en wat rasp van de schil
• handje fijn gemalen rozemarijn
• snuf zeezout en peper

Verhit als eerste de olie in een pan, voeg hier de maïskorrels en fijngemalen rozemarijn aan toe. Deksel erop. Als de mais begint te poffen, schudt de pan heen en weer, zodat je snack niet aanbrandt. 
Meng daarnaast het sap van de halve citroen met de Parmezaanse kaas en sprenkel hier wat geraspte citroenschil doorheen. Is de mais inmiddels gepoft? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je hier het zelfgemaakte cheesy mengsel doorheen gooit. Voor de liefhebber: nog een snufje zeezout en peper erbij en goed schudden maar die handel! 

Door L-Magazine