Vrouw verminkt met stanleymes: 4 jaar cel geëist

Afbeelding: ANP Xtra

Tegen Angelina S. (44) uit Venlo is maandagochtend vier jaar cel geëist, waarvan achttien maanden voorwaardelijk, voor het verminken van een stadgenote.

Het slachtoffer liep snijwonden in gezicht en borst op bij een ruzie in een opvanglocatie van Moveoo in Venlo.

Het voorval deed zich voor op 31 augustus 2017. Tussen S. en het slachtoffer ontstond in de keuken een woordenwisseling die uitmondde in een handgemeen. Om de andere vrouw af te schrikken, zou de verdachte naar eigen zeggen een stanleymesje uit haar tas hebben gepakt en daarmee rondgezwaaid hebben.

Stekend
Het slachtoffer en andere getuigen beweerden dat S. stekende bewegingen had gemaakt. Volgens officier van justitie Sandra Kierkels had ze dat opzettelijk gedaan. Omdat ze meerdere malen had gestoken en op een plek dichtbij een slagader, had de steekpartij een dodelijke afloop kunnen hebben. Door de littekens, vooral in het gezicht, is het slachtoffer 'voor het leven getekend'. De aanklager achtte poging tot doodslag bewezen.

Gitzwart
Advocaat Bart van Elst vond dat hooguit zware mishandeling kon worden bewezen. Hij meent dat er alleen maar verliezers zijn: het slachtoffer én de verdachte. S. zou na een 'gitzwart verleden' eindelijk een beetje aan het opkrabbelen zijn. Van Elst sprak de hoop uit dat S. slechts kort achter tralies hoeft en snel kan beginnen aan haar behandeling.

De uitspraak is op 19 maart.

Door Peter Heesen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten