Bouwplan voor Vogelpark Beeckerhof in Swalmen

© De Limburger/René Corten

Het was ooit een begrip in Swalmen: Vogelpark Beeckerhof. Een uitgaansgelegenheid, met dierentuintje en speeltuin. Een van de eerste toeristische attracties in het dorp. Die glorietijd is allang voorbij. De monumentale hoeve, waar een paar wooneenheden in zitten, ligt er al jaren verwaarloosd bij.

Gertie Driessen

Maar als het aan de nieuwe eigenaar, de familie Brentjes uit Swalmen ligt, is dat binnenkort verleden tijd. Zij wil in de boerderij zeven woningen realiseren en elf levensloopbestendige huizen op het terrein er achter. Met gezamenlijke faciliteiten als een moestuin, jeu de boules baan en een huiskamer.

WoningenDe gemeente Roermond wil echter alleen meewerken aan de transformatie van boerderij en schuur tot zeven woningen. Per saldo gaat het eigenlijk om een bouwplan van slechts vier huizen, want er zitten nu al drie wooneenheden in de hoeve. De elf levensloopbestendige woningen achter de hoeve ziet de gemeente (nu) niet zitten. Volgens de regionale woonvisie mogen er geen nieuwe bouwplannen meer bijkomen. De nieuwe eigenaar betreurt het standpunt van de gemeente ten zeerste. "Wij willen er juist iets moois van maken voor de gemeenschap", zegt de vrouw des huizes die de hoop nog niet heeft opgegeven.

Meest gelezen

Gemeenteberichten