Technische storing treft site Belastingdienst

Door een storing lukt het veel mensen momenteel niet om aangifte te doen Afbeelding: ANP

De belastingdienst heeft momenteel te maken met een technische storing. Daardoor is het lastig om in te loggen en dus aangifte te doen.

Op social media beklagen diverse mensen zich over de storing. Het systeem zou traag zijn en mensen kunnen de site niet goed bereiken. Na onderzoek bleek volgens de Belastingdienst dat de problemen worden veroorzaakt door een technische storing. ,,We werken er hard aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen'', aldus een woordvoerder.

Belastingaangifte
In de afgelopen dagen wisten veel mensen de site al wel te vinden: er zijn al 1,4 miljoen aangiftes binnengekomen. Dat zijn er 300.000 meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Vooraf gegevens ingevuld
De fiscus heeft voor particulieren veel gegevens vooraf al ingevuld. De gegevens voor de aangifte zijn tot nu toe 2,1 miljoen keer gedownload. Dat is 500.000 keer meer dan vorig jaar. In totaal 700.000 hiervan moeten hun aangifte nog afronden.
Volgens de Belastingdienst is er al veel belangstelling om aangifte te doen omdat mensen die alles voor 1 april inleveren uiterlijk op 1 juli horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen.

Door Redactie