Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Restaurantrecensies

Op de grill: 'Aertse' smaken uit veggy Venray

  • Op de grill: 'Aertse' smaken uit veggy Venray
Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt ‘De Zwaan’ in Venray zijn smaakpapillen op hol? Oud-punker Ben Aerts (55) gaat als kok eigenzinnig aan de slag met groentes en kruiden.

Meer groentes, minder vlees moeten we gaan eten. Is beter voor mens, milieu en dier. Die boodschap krijg je elke dag uitgeserveerd. Hard, luid en fel. Wakker Dier, de Partij voor de Dieren en de Vegetariërsbond loeien in koor massaal: ‘Koeien knallen de lucht vol schadelijke CO2 gas, zuipen zeeën leeg en vreten kostbaar groenvoer, waarmee je werelddelen kan redden van de hongerdood’. Jammer, al dat kabaal doet afbreuk aan hun menu voor een gezondere en betere wereld zonder ...