Doornbos over miljoenenrechtszaak: 'Heel pijnlijk'

Afbeelding: ANP

Een pijnlijke situatie. Zo noemt oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos de uitspraak van het gerechtshof in de zaak rond hem en zijn oud-zakenpartner Harry Muermans.

De rechter besliste vorige maand dat Doornbos tien miljoen euro moet terugbetalen aan de Limburgse vastgoedbaas die hem jarenlang sponsorde. Volgens Muermans ging het om een lening, Doornbos zag het als sponsorgeld dat hij niet terug hoefde te betalen.

Vervolgd
In het programma Peptalk blikte Doornbos maandagavond terug op de rechtszaak. "Natuurlijk was dat een vervelend bericht", zei de oud-coureur. "Muermans' groep heeft jarenlang gesponsord in de Formule 1, dat begon met Jos Verstappen. Zo heb ik hem ook leren kennen. Hij heeft mij toen ook jarenlang gesponsord. Het is een hele lange zaak. We zijn al negen jaar bezig. Ik kan ook niet te veel in detail treden, want uiteindelijk loopt het allemaal nog. Het vonnis is er wel al en dat is helaas negatief uitgevallen voor mij. Dat is natuurlijk heel pijnlijk, maar uiteindelijk gaan we hier wel uitkomen. Het wordt allemaal vervolgd."

Doornbos blijkt wel nog te kunnen lachen om de zaak. Op de vraag of er voor hem met de collectebus moet worden rondgegaan: "Ik ben blij dat ik hier vanavond mocht eten. Ik zal de nootjes straks ook nog wel mee naar huis nemen."

Door Redactie

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1