Farmabedrijf Brocacef Venray groeit naar 250 banen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Nieuwe hoogwaardige werkgelegenheid voor Venray en de regio. Dat zegt wethouder Jan Loonen over de toekomstige uitbreiding van farmabedrijf Brocacef Ziekenhuisfarmacie. Ook buurman Inther profiteert van de gronddeal.

Brocacef Ziekenhuisfarmacie gaat zijn vestiging in Venray uitbreiden. Met deze expansie groeit het bedrijf volgens directeur Duncan van Orsouw van circa 180 fulltime banen nú naar zo’n 250 volledige jobs straks. Verdere groei in de toekomst sluit hij niet uit.

Dienstverlener
Brocacef Ziekenhuisfarmacie is farmaceutische dienstverlener aan instellingen in de gezondheidszorg. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Venrayse ziekenhuisapotheek ZALV die in 1974 werd opgericht. In 2006 kwam die in handen van Brocacef. Het bedrijf richt zich op onder meer receptverwerking, medicatiecontrole, laboratoriumtesten, productie en aflevering van geneesmiddelen. Klanten zijn ziekenhuizen, GGZ, apotheken, privéklinieken en andere zorginstellingen.

Cleanrooms
Brocacef Ziekenhuisfarmacie is uitgegroeid tot een bedrijf waar onder meer apothekers en apothekersassistenten werkzaam zijn en waar in cleanrooms speciale geneesmiddelen worden bereid. Het bedrijf is onderdeel van de Brocacef Groep met onder meer een keten van ruim vijfhonderd apotheken (Benu) en een omzet van twee miljard euro.

De onderneming is fors gegroeid doordat het in steeds meer zorginstellingen de rol van apotheker op zich is gaan nemen. Dit heeft er mede toe geleid dat het bedrijf te krap in zijn jasje kwam te zitten en uitbreiding noodzakelijk werd. Toen de onderneming in 2012 naar zijn huidige locatie in Venray verhuisde, bestond de bezetting nog uit zo’n honderd fulltime banen.

'Mooie slag'
Wethouder Jan Loonen van Venray (CDA, Economische ontwikkeling en acquisitiebeleid) is opgetogen over de uitbreiding: "Het is een hele mooie slag die we hebben gemaakt. Brocacef zorgt voor hoogwaardige werkgelegenheid in Venray en de regio." Hij wijst erop dat het bedrijf forse investeringen gaat doen in cleanrooms en een huurcontract voor tien jaar met grondeigenaar Fortissimo Real Estate heeft gesloten. "Het is werkgelegenheid voor langere tijd.”

Uitgebreid
Buurman Inther (automatisering van magazijnen) van Brocacef Ziekenhuisfarmacie neemt ook deel aan de grondtransactie voor de uitbreiding van het farmabedrijf. In feite verdelen beide ondernemingen een ongebruikt grondstuk op bedrijventerrein De Hulst dat hen van elkaar scheidt. Hiermee kan het huidige Inther-pand in de toekomst met nog eens de helft worden uitgebreid. Loonen: "Zo wil Inther zich indekken voor de toekomst.” Het bedrijf groeit veel harder dan het zelf had verwacht.

Door Will Gerritsen