Gerard Douven per direct weg bij hoofdklasser EHC

Afbeelding: iStock

EHC heeft maandagavond afscheid genomen van trainer Gerard Douven. Hij was bezig aan het eerste seizoen bij de Hoensbroekse hoofdklasser.

Tot aan de winterstop was er geen vuiltje aan de lucht en behaalde EHC 23 punten. De ploeg raakte in verval en is nu bezig aan een inktzwarte reeks van zeven opeenvolgende nederlagen. Die verliesreeks is Douven nu fataal geworden.

Verrast
“Ik werd maandagavond door voorzitter Jean –Marc Bovens gebeld met de mededeling dat de samenwerking wordt beëindigd. Het verraste me omdat we kortgeleden nog plannen hebben gemaakt om het tij te keren. Blessures een krappe selectie, geen hoofdklassewaardige vervangers; het speelde allemaal mee. Ik voelde me soms net een soldaat die zonder wapen naar het front wordt gestuurd. Afgelopen zondag tegen UDI `19 ( 1-6 nederlaag red.) ontbraken zes basisspelers en dan is het uiterst moeilijk om punten te pakken”, aldus Douven die volgend seizoen bij Wilhelmina 08 in Weert aan de slag gaat.

Schokeffect
Elftalleider Marcel Dibbets betreurt het vertrek van Douven. “We moesten handelen omdat we de negatieve spiraal waarin we zitten willen doorbreken. Hopelijk brengt dit besluit het gewenste schokeffect teweeg”. Assistent-trainer Fred Theunissen maakt het seizoen af bij de Hoensbroekse hoofdklasser, waarna Hans van Tussenbroek volgend seizoen de technische leiding overneemt.

Door Henny Ingenbleek

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen