College Leudal blijft achter gemeentesecretaris staan

Han Bekkers. Afbeelding: De Limburger/Mara van den Oetelaar

Burgemeester Arno Verhoeven en de wethouders van de gemeente Leudal blijven vertrouwen houden in het functioneren van interim-gemeentesecretaris Han Bekkers.

Dat schrijven zij in antwoord op vragen die daar vanuit de gemeenteraad over zijn gesteld. Het college zegt op de ingeslagen weg met Bekkers verder te gaan.

Vertrouwen
Ook stellen zij naar aanleiding van een personeelsbijeenkomst op maandagmiddag dat er ook onder medewerkers nog voldoende vertrouwen is in de interim-gemeentesecretaris.

Gemeenteraadsfracties klommen in de pen nadat NRC Handelsblad vrijdag had bericht over Bekkers en hoe hij in voorgaande gemeenten te werk was gegaan. Ook werd benoemd dat hij de leer van Avatar aanhangt, die handelt over zelfontwikkeling en vaak wordt vergeleken met de Scientology-beweging. Bekkers heeft in Leudal onder meer de taak om de ambtelijke organisatie op orde te brengen.  

Geen onbekende
Bekkers werd in april vorig jaar benoemd. De raad had ook vragen over het selectieproces van Bekkers. Het college zegt daarover dat een bemiddelingsbureau hem heeft voorgedragen. Van een daadwerkelijke screening door het college was geen sprake. B en W bekeek wel de referenties van Bekkers op zijn website. Ook was hij geen onbekende was binnen het netwerk van het college, zo wordt op vragen geantwoord.

Door Remco Koumans