Voortvluchtige Roermondenaar wacht vijf jaar cel

Afbeelding: iStock

Als de 33-jarige Hisham S. weer terecht is, moet hij vijf jaar de cel in voor brandstichting en diefstal met geweld. Zo luidt de uitspraak van de rechtbank Maastricht over de voortvluchtige Roermondenaar.

Hisham ‘Shouf’ S. is sinds april vorig jaar spoorloos voor justitie. Hij was twee weken geleden niet bij de rechtszitting.

Daar moest hij zich verantwoorden voor zes delicten, met brandstichting in een woning aan de Heimoweg in de Maastrichtse wijk Blauwdorp als zwaarste. Daar woont een grillroomeigenaar, die seks zou hebben gehad met Shoufs vriendin. Uit wraak gooide hij eerst een ruit in om daarna het nodige kort en klein te slaan en brand te stichten.

De man met een 25 pagina’s lang strafblad heeft ook nog een man aan de Taliënruwe bij wie hij kort inwoonde vastgebonden, geslagen en bestolen. Op zijn conto staan verder enkele diefstallen en inbraken. Van een inbraak in Oostvoorne sprak de rechtbank hem vrij.

Tegen de broer van Hisam S., de 25-jarige Karim, is twee weken geleden 24 jaar geëist voor zijn aandeel in de moord op shishabareigenaar Hafed Merkikou uit Geleen.

Door Benti Banach