Oma's tip: honing en yoghurt als droge huid-killer

Een goede honing doet wonderen voor je huid. Afbeelding: iStock

Het gaat dit weekend weer ouderwets winters koud worden. Dus de verwarming gaat weer op volle toeren en hoewel dat lekker behaaglijk is, is ons huidje er niet bij gebaat.

Oma's tip is dit keer dan ook een maskertje dat een einde maakt aan een droge huid. Voeg een eetlepel honing aan een eetlepel (Griekse) yoghurt toe en meng dit. Honing staat bekend als natuurlijk antibioticum en (Griekse yoghurt) heeft een reinigende werking. Koop wel een kwalitatieve goede honing - vaak in reformzaken te verkrijgen - dan de knijpfles in de supermarkt. 

Als je dit goedje op je gezicht smeert verdwijnen onzuiverheden en is jouw droge huid verleden tijd. Laat het masker tien minuten inwerken, houd ogen en mond vrij en spoel af met koud water. 

Heb jij ook een oma's tip? Mail dan naar L-Magazine.

Door L-Magazine

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen