Aanpak van sluipverkeer A2 succesvol

Afbeelding: Weertdegekste

De aanpak van de overlast van het sluipverkeer dat files op de A2 probeert te vermijden, blijkt succesvol.

In Maarheeze is de verkeersstroom beter onder controle dan voorheen. Het gemeentebestuur van Cranendonck heeft daarom besloten om de pilot te verlengen tot 28 september. 

Minder verkeer
Het aantal verkeersbewegingen is gedurende de pilot sterk gedaald. Dit blijkt uit verkeerstellingen, terugkoppelingen van de verkeersregelaars en bevindingen van de politie. Op de Koenraadtweg is van maandag tot en met donderdag (tussen 7.00 en 9.00 uur) sprake van een daling van ongeveer 66 procent aan verkeer. Op de Oranje Nassaulaan nam het verkeer 43 procent af en op de Ulkedonken zelfs 92 procent. De gemeente heeft ook gekeken of het op andere wegen, zoals de Strijperdijk, drukker is geworden. Dat is niet het geval.

Uitbreiding 
De pilot wordt wel nog uitgebreid naar de Philipsweg, waar het nu nog erg druk is. Veel verkeer rijdt nu via de afrit Weert Noord naar de oprit Budel om vervolgens weer op de A2 te komen.

De gemeente zal in samenwerking met het Platform A2 bepalen hoe de lange-termijn oplossing voor het sluipverkeer eruit moet zien. Daarnaast zet de gemeente zich in voor verbreding van de A2 om het fileprobleem terug te dringen.

Door Redactie
Cranendonck