Show & Media

Oranjedames in trek tegenover Flikken Maastricht en The Voice Kids

Afbeelding: ANP

Ruim 700.000 mensen zagen vrijdagavond op Veronica hoe de speelsters van Oranje in Eindhoven tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd wonnen van Noord-Ierland met liefst 7-0. Met meer dan 30.000 toeschouwers op de tribune in Eindhoven was dit de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland tot nu toe.

Een prima score, zeker omdat de voetbalwedstrijd recht tegenover kijkcijferhits The Voice Kids en Flikken Maastricht stond. De talentenjacht was goed voor bijna 1,4 miljoen kijkers op RTL 4 en de AVROTROS-politieserie met Victor Reinier en Angela Schijf boeide 1,3 miljoen kijkers op NPO 1. Na Flikken trok Ivo Niehes TV Show op Reis op dezelfde zender 826.000 kijkers.

SBS
NPO 2 was de derde tv-zender van de vrijdagavond dankzij het immer populaire tv-spelletje Twee voor Twaalf (860.000 kijkers). John de Mol is de laatste weken veel in het nieuws vanwege alle transfers naar zijn Talpa TV (bijvoorbeeld Johnny de Mol en Voetbal Inside), maar zijn SBS 6 legt het voorlopig nog af tegen de rest. De Meldkamer moest het op primetime doen met een magere 434.000 kijkers.

Tijd voor MAX, tijdelijk op de plek van De Wereld Draait Door (DWDD) tussen 19.00 en 20.00 uur, scoort degelijke cijfers. Vrijdagavond was het programma met Martine van Os en Sybrand Niessen goed voor 854.000 kijkers op NPO 1. DWDD gaat meestal door de miljoengrens.

Door AD