Mode & beauty

Waar kun je beter het Brand-logo laten tatoeëren dan op je bierbuik?

  • Het begon als een geintje maar Rob Nauta nam de uitdaging aan. Nu prijkt het Brand-logo op zijn buik.
Een panda op je kuit, het gezicht van opa op de schouder of Romeinse tekens op de borst. Tattoos zijn er in vele soorten. Maar wat is het verhaal achter dat lijfelijke kunstwerk? Lezers vertellen. Vandaag de Brand-tattoo van Rob Nauta uit Brunssum.

De tap van Kroeg 1340 in Brunssum is geopend en schenkt alleen maar... Precies, Brand-bier. Bij de echte liefhebbers rinkelt onmiddellijk een belletje als je het jaartal 1340 laat vallen. ‘Kroegeigenaar’ Rob Nauta (43) lacht en neemt nog een slokje van het gerstenat in zijn zelfgebouwde café (de kelder van zijn huis). Een walhalla voor de (Brand) bierliefhebber dat van vloer tot plafond helemaal volstaat met een exquise collectie aan glazen, flesjes, bijzondere relatiegeschenken, viltjes, pullen, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Geintje
Robs liefde voor het van origine Limburgse bier, gaat zo ver dat hij over de volle breedte van zijn buik het logo heeft laten tatoeëren. Hij grijnst en lacht daarna hardop. Het begon een beetje als een geintje, vertelt hij. Zijn pa, Hans, riep een keer toen ze thuis aan het buizen waren: ‘Hé lange (zo noemde pa Nauta zijn zoon altijd), laat je het Brand logo tatoeëren!” 

Rob vatte dat gebbetje op als een uitdaging, want pa zou de portemonnee trekken als hij het echt zou doen. En zo’n uitdaging laat Rob niet links liggen. Want Brand-bier, nou ja, het hoort gewoon bij zijn leven en belichaamt zijn trots op Limburg. Het is een prachtig ontworpen logo, zeker nog Limburgs. Mr. Pinkpop
Zijn pa viel bijna uit de pantoffels toen Rob thuiskwam met het logo op zijn buik. Zijn bierbuik, hij schatert. Ach, hij staat al met Jan en alleman vereeuwigd in pixels. Met ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets, Jack Poels van Rowwen Hèze, Fabrizio, alle leden van de Brand Verzamel Club kennen hem ook. "Ik ben er echt trots op en ik wil me onderscheiden. Toen ik dertien jaar was, wilde ik al tatoeages.”

Het logo van Ajax was zijn eerste inkttekening, die heeft hij laten zetten toen hij achttien jaar was. Daarna was het hek van de dam en inmiddels staat de teller op ruim veertien stuks met alles wat hij mooi vindt. Films zoals Star Wars, of Ajax, of muzikale helden. Van een mooie grote duivel op zijn schouder tot aan zijn voeten waarop in fris lentegroen het Nike-logo prijkt. "Als je een voet doet, val je om, dat kan niet hè.” Hij lacht weer. Neemt nog een slokje bier. Het leven in Kroeg 1340 is goed.

In deze rubriek vertellen mensen afwisselend over hun tatoeage of een kunstwerk in hun huis. Wil je ook het verhaal achter je tattoo of kunstwerk delen? Mail naar leef@delimburger.nl 

 

Door Kim Noach