Amateurvoetballers Kessel stoppen 'na elf keer rood'

Afbeelding: Thinkstock

De amateurvoetbalwedstrijd tussen Kessel en RKSVN uit Neer heeft zondag het einde niet gehaald. Arbiter Kiran Subadar hield het voor gezien toen de thuisclub na twintig minuten (0-0) weigerde om verder te spelen.

'De scheidsrechter heeft elf keer geel en daarna elf keer rood getrokken’, zou het in Kessel hebben geklonken. Een blik op het wedstrijdformulier van het duel tussen Kessel en RKSVN in de vijfde klasse D leert, dat er tweemaal geel en eenmaal rood is gevallen. De rapportage van de arbiter is dus duidelijk anders.

"Eigenlijk heb ik niets opvallends kunnen vaststellen in de wedstrijd”, vertelde trainer Wil Bongers van de ploeg uit Neer na afloop. "Als er iets ergs aan de hand is, hangt er toch al gauw een nare sfeer. Daar was niets van te merken.”

Direct rood
Nadat Noud Peeters van Kessel geel had gekregen, kreeg even later Luuk van Dael meteen rood. "Dat was direct rood”, vertelde arbiter Subadar zondagavond. "Wegens natrappen.” Dat had trainer Bongers niet waargenomen. "Volgens mij vergiste de arbiter zich.”

In de chaos die vervolgens ontstond, liep een aantal spelers naar de dug-out. "Toen heb ik gezegd dat niemand het veld af mocht”, keek arbiter Subadar terug. "Daar staat volgens de regels een gele kaart op. En als jullie dan zonder toestemming weer het veld opkomen is dat volgens de regel weer geel en dus rood.” Die boodschap werd echter door niemand begrepen. Sterker: de arbiter had wel gezien dat alle spelers van Kessel, behalve Noud Peeters buiten de lijn waren geweest. "Die van RKSVN niet.”

Rustperiode
De scheidsrechter gelaste vervolgens een rustperiode in. In zijn kleedlokaal werden de aanvoerders ontboden, maar ook de beide trainers kwamen mee. Kessel weigerde, om nog niet bekende redenen, verder te spelen. "Dan is het voor mij duidelijk. Dan is het einde oefening.”

Nadat de gemoederen weer enigszins tot rust waren gekomen, ging het verhaal nog verder. Arbiter Subakar zou connecties hebben met Altweerterheide dat evenals Kessel nog in de race voor de titel is. De arbiter reageerde geprikkeld op die aantijging. "Het klopt dat ik namens de KNVB af en toe vlaggenist ben bij Altweerterheide. Daar krijg ik netjes voor betaald en verder heb ik daar helemaal niets mee te maken. Met geen enkele club overigens. Kwalijk dat dit meteen gesuggereerd wordt.”

Door Paul Cluijtmans

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen