Onzekerheid over toekomst Jean Laudy Museumkapel

Afbeelding: Bart Coenders

Het is nog onduidelijk hoe het straks verder gaat met de Jean Laudy Museumkapel in Venlo. In het museum zijn ruim honderd werken van de Venlose schilder (1877-1956) te zien, maar de stichting die het museum beheert heeft te horen gekregen dat de kapel in het Ald Weishoes in december leeg moet zijn.

Woningcorporatie Antares maakte eerder bekend het monumentale Ald Weishoes in Venlo te restaureren en renoveren. Het pand moet daarvoor helemaal leeg zijn. Maar ook na de renovatie is er voor het museum geen plek meer. “In de plannen is in de kapel de ontbijtzaal voorzien van het hostel dat in het Ald Weishoes komt. Je kunt je afvragen of dat de beste invulling is voor de kapel die dertig jaar heeft leeggestaan en dankzij ons een invulling heeft gekregen als museum voor wellicht de belangrijkste schilder die Venlo heeft voortgebracht”, zegt voorzitter van de stichting Jean Laudy Museumkapel John Keulartz.

Museum
Wat de toekomst brengt voor het museum is dus onduidelijk. “We willen dit niet verloren laten gaan. Deze werken horen in een museum en niet in een depot”, zegt Keulartz.

Door Harry Lücker
Venlo