Run op kaarten voor wedstrijd Oranjeleeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen voor het treffen met Noord-Ierland in het Philips Stadion in Eindhoven. Afbeelding: AD/Pro Shots

10.000 kaarten verkocht in één uur. Het staat er echt. Dat de Oranjeleeuwinnen ongekend populair zijn, blijkt ook wel uit de kaartverkoop voor het duel met Slowakije op 12 juni in het Abe Lenstra Stadion. In één uur werden er 10.000 tickets verkocht.

De Oranjeleeuwinnen staan bovenaan in hun poule voor WK-kwalificatie en braken begin deze maand al een record door hun wedstrijd in het Philips Stadion. In Eindhoven hadden net iets meer dan 30.000 mensen een kaartje gekocht. Nooit eerder keken er in Nederland meer mensen in het stadion naar een vrouwenvoetbalwedstrijd.

Heerenveen
Half juni wordt er gespeeld in Heerenveen (capaciteit ongeveer 25.000) en ook de kaartverkoop voor deze wedstrijd gaat hard. In een uur werden er 10.000 tickets verkocht voor het duel met Slowakije, zo meldde de Oranjevrouwen op Twitter. 

De Oranjevrouwen staan bovenaan in hun WK-kwalificatiepoule, na de zeges tegen Noord-Ierland en Ierland. Voor de wedstrijd tegen Slowakije speelt het team van Sarina Wiegman nog een oefenduel met Slowakije en een oefeninterland tegen Italië. 

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen