Journalisten De Limburger op shortlist Brusseprijs

De Limburger-journalisten Claire van Dyck en Johan van de Beek. Afbeelding: De Limburger

Journalisten Johan van de Beek en Claire van Dyck van De Limburger staan met ‘Sultan en de lokroep van de jihad’ op de shortlist van de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek.

Het eveneens genomineerde boek ‘De redders van het Avondland. Het rechts-populisme in Duitsland’ van collega Paul van Gageldonk, haalde de shortlist van vijf boeken uiteindelijk niet.

Geldbedrag
De andere vier kandidaten voor de prijs zijn: Peter Brusse, met 'Onder de mensen. M.J. Brusse (1873-1941) journalist', Bas Haan met 'De rekening voor Rutte. De Teevendeal, het bonnetje en de politieke prijs voor leugens', Louis Hoeks met ‘In geouwehoer kun je niet wonen’. Het leven van Jan Schaefer en Niels Posthumus met Liefdes verdriet. Verliefdheid, relaties en seks in het Zuid-Afrika van na de apartheid'

De winnaar wordt op 9 juni in Amsterdam bekendgemaakt en ontvangt een geldbedrag van tienduizend euro.

Succesvol
Eerder, in 2015, wonnen twee journalisten van deze krant, Hans Goossen en Theo Sniekers, ook al de Brusseprijs voor hun boek ‘El Rey. Van Jager tot prooi’ over Jos van Rey.

De Brusseprijs is vernoemd naar journalist en schrijver Rie Brusse (1873-1941) die decennialang reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen