Recepten

Koningsdag vraagt om koninklijke aardbeien in champagne

  • Een recept met een koninklijk tintje.
Aardbeien in champagne deze week, want Koningsdag vraagt om een feestelijk dessert!

Daarmee lijkt dit een ongelooflijk decadent toetje, maar prosecco, cava, crémant of sekt kan natuurlijk ook prima. Gember geeft wat pit en de munt zorgt voor een frisse smaak. Stiekem lust ik dit al als ontbijt, en maken we de fles straks bij de borrel leeg.

Aardbeien in champagne

voor 4 personen
Bereiden: 10 minuten

Ingrediënten
- 300 gram aardbeien
- 8 plakjes gemberwortel
- 4 kleine takjes munt
- ½ fles champagne (à 750 ml), gekoeld

Bereiding: 
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien met de gember en de munt over 4 coupes. Schenk er vlak voor het serveren de gekoelde champagne bij.
Tip: Schep in de coupes nog een bol citroensorbetijs of vanilleroomijs.



Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi