Recepten

Frambozentaartjes op Moederdag met hemelse chocoladecrème

Zondag is het weer Moederdag. Voor de aller-aller-allerliefste moeder maak je deze eenvoudige frambozentaartjes, die zijn gevuld met onweerstaanbare chocoladecrème.

Truffeltaartjes met frambozen
voor 10 personen
Bereiden: 30 minuten
Wachten: 2,5 uur
Oven: 20 minuten

Ingrediënten
- 125 gram bloem, gezeefd
- 75 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel melk
- 200 ml slagroom
- 150 gram pure chocolade, grofgehakt
- 250 gram frambozen poedersuiker

Nodig
- keukenmachine of mixer met deeghaken
- vershoudfolie 
- 10 ingevette taartvormpjes van 8 cm doorsnede
- bakpapier
- blindbakvulling (bijv. bakknikkers of gedroogde bonen)

Bereiding
Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker, de melk en een mespunt zout een samenhangende deegbal. Laat het deeg in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol het deeg uit tot een lap van zo'n 3 mm dik. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Leg een velletje bakpapier op het deeg en vul het vormpje met de blindbakvulling. Bak de deegbodems 15 minuten voor in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak het deeg in nog 5 minuten goudbruin en gaar. Laat in de vormpjes afkoelen.

Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de chocolade in de warme room smelten. Roer glad en neem de pan van het vuur. Laat de chocoladeroom 20 minuten afkoelen.

Neem de afgekoelde deegbodems uit de vormpjes. Schenk de chocoladeroom in de bodems. Zet de taartjes minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer ze op kamertemperatuur, versierd met frambozen en wat poedersuiker erover.
 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi