Matthijs van Nieuwkerk gaat nieuwe programma's maken

Afbeelding: ANP KIppa

Presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat naast De Wereld Draait Door dit jaar nieuwe programma's presenteren voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Dat zeggen bestuurders van de NPO in een interview met de Volkskrant en het AD.

Vanaf 9 augustus is Van Nieuwkerk te zien in het interviewprogramma Matthijs met Boeken, waarin hij met twee gasten uit de actualiteit praat over een belangrijk boek uit het leven van de geïnterviewden. Daarnaast krijgt de presentator vanaf eind september een programma op de zaterdagavond op NPO1.

Commercieel
Frans Klein, directeur televisie NPO, reageert ook op het gerucht dat Van Nieuwkerk naar een commerciële omroep zou willen: "Matthijs is een man van de publieke omroep, we gaan met hem een nieuw avontuur aan. Dit najaar ook op zaterdagavond. En in de zomer van 2019 maakt hij een Nederlands reisprogramma."
 

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen