Show & Media

Schnabbelende sterren: drie keer modaal en blote konten

  • Thomas Berge is weer helemaal happy met de Heerlense Cassidy.
Natúúrlijk lees jij de roddelbladen never nooit niet. En ‘Shownieuws’ kijken? Je moet er niet aan denken! Daarom vatten wij in de rubriek Je hebt 't niet van mij jouw wekelijkse portie showbizz en achterklap samen, afgeblust met halve waarheden. Graag gedaan!

Of het aan of uit is tussen André Hazes en Monique, de bladen raken er niet over uitgeschreven en het zal weinigen iets boeien. Ook het huwelijk van prins Harry en Meghan vult de pagina’s met gemak, bij Privé zelfs een hele bijlage. We gaan het er allemaal niet over hebben, we hebben wel iets belangwekkenders met je te delen. De liefde van Hans van Willigenburg bijvoorbeeld. Voor zijn hond welteverstaan, de 19-jarige Sinatra, alhoewel Mireille Bekooij een leukere naam voor zijn schoothondje was geweest."Wij zijn een span”, zegt de voormalige barista avant la lettre van kletskousprogramma Koffietijd tegen een van de bladen. Het baasje, dat alweer 75 jaar is en nog altijd overduidelijk fan van de zonnebank, loopt vast vooruit op het naderende eind. Niet dat van hemzelf, maar dat van zijn teckel. "Het zal een groot gemis zijn als hij er straks niet meer is.”

Naar eigen zeggen klampen mensen hem op straat nu al aan als zijn vierpotig mormel niet naast hem loopt. Een hond die van haute cuisine houdt, is het trouwens. "Al sta ik drie uur in de keuken, Sinatra staat erbij. Heus niet omdat hij eten wil, want hij krijgt niets. Hij vindt het gezellig.” Ja, lieve mensen, het zijn toch wetenswaardigheden.

Schnabbelen en bijklussen
Story zet de schijnwerper op schnabbelende bekenden in reclames, met als zeer lichte aanleiding dat Sylvana Simons een tijd geleden werd weggebonjourd bij Karwei. Omdat het niet wenst te werken met politici. Een bouwmarkt die je niet laat bijklussen, je gelooft het niet. Maar goed, je verdient er volgens de oprichter van een Amsterdams stemmenbureau gemiddeld twee of drie keer modaal mee.

Hij heeft ook een idee wat de Maastrichtse Hadewych Minis vangt voor haar werk voor Kruidvat. "Het inspreken van een commercial duurt ongeveer een uur. En als de BN’er een slimme manager heeft die het qua exclusiviteit goed regelt, praat je over tienduizenden euro’s. Soms meer dan een ton. Wat dat betreft, zouden veel mensen in de schoenen van Hadewych willen staan. Zij is al jaren de vaste stem van Kruidvat en zou daar twee- tot driemaal een modaal jaarsalaris mee verdienen”, klinkt het uit de mond van de kenner. Begrijp je ook meteen waarom ze hysterisch doet.Boer zoekt vrouw
Schnabbels kunnen ook een leuke kandidaat opleveren, lezen we verderop. Een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw maakt de bladen wakker. Nu de tien boeren en boerinnen zijn voorgesteld in een tv-uitzending, heeft Story ze binnenstebuiten gekeerd. Dat leert ons dat Boer Remco door Yvon Jaspers persoonlijk werd overgehaald om mee te doen. Dat gebeurde tijdens een schnabbel, vorig jaar in Drachten. De presentatrice praatte iets aan elkaar en de boer zat in de zaal en stelde een vraag. Later op de dag ontspon zich een gesprek waarin Jaspers hoorde dat de boer nog zonder vrouw zat en dat kon ze niet laten gebeuren. Had ze net zo goed zelf zijn meisje kunnen worden.

Vips in blote kont
Soms maak je als redactie toch een fout. Als je een seizoen van Temptation Island organiseert en vips wil, maar niet verder komt dan Donny, de zoon van Dries Roelvink (mocht u zich afvragen of zijn eerste column in Story iets voorstelt, dan is het antwoord nee). Ook bij José Hoebee ging het even mis. Ze werd onlangs gepolst voor een vipversie van Adam zoekt Eva, het programma waarin je poedelnaakt gaat daten. Omdat... ja waarom eigenlijk?Inge de Bruijn was vorig jaar zo sneu om mee te doen en dat geldt dit seizoen voor onder anderen Eric Dikeb. Wie? Juist! De makers belden ook met Hoebee. "Ik vind het ongepast dat ze mij vragen. Kennelijk dachten ze: die kan wel een paar centen gebruiken. Je denkt toch niet dat ik met m’n 64 jaar voor tienduizend euro in mijn blote kont op tv verschijn. Het idee alleen al. Aanvankelijk dacht ik nog dat iemand een grap maakte, maar ik moest het als een compliment beschouwen.” Ach José, zo erg als de klysma van je voormalig Luv’-collegaatje Patty Brard kan het nooit worden.

Tortelduifjes
Dan tot besluit de knipperlichtrelatie van Thomas Berge en de Heerlense Cassidy Roeks. De twee gaan het nog maar eens proberen. Op de Facebookpagina van Roeks prijkt weer een romantische foto van de tortelduifjes en Story gaat dieper op de kwestie in. De 28-jarige zanger en de 22-jarige rechtenstudente gingen zes maanden terug uit elkaar, maar "we merkten dat het houden van toch niet verdwenen was”. "Ik wil haar nooit meer kwijt.” Die woorden zullen we onthouden.

 

 

Door Ruud Maas