Brandweer rukt uit voor wateroverlast in Zuid-Limburg

De brandweer is zondagmiddag op verschillende plekken in Zuid-Limburg uitgerukt om wateroverlast te bestrijden.

De meldingen van wateroverlast kwamen volgens een woordvoerder van de brandweer met name uit Valkenburg. Op het Berkelplein, de Sibbergrubbe en de Geulhemmerweg viel in korte tijd zoveel neerslag dat het water straten blank zette. Ook in de regio Maastricht was dat beeld te zien. In Berg en Terblijt veranderden doorgaande wegen in een modderstroom

Auto's op vluchtstrook
Op de Ambyerweg in Meerssen raakte een boom op de weg, die inmiddels is verwijderd. En aan de Galjoenweg in de Maastrichtse Beatrixhaven stroomde het water met liters tegelijk een bedrijfsgebouw binnen. 

Op de snelweg A79 moesten automobilisten ter hoogte van Meerssen rond half twee al hun auto uit voorzorg op de vluchtstrook neerzetten. Vanwege het slechte weer konden ze niet verder rijden. 

 

Code oranje
Het KNMI heeft inmiddels waarschuwingscode oranje afgegeven voor Limburg. Daar trekken lokaal zware onweersbuien over met soms hagelstenen van 2 tot 4 centimeter.

Doordat de buien langzaam richting noorden overtrekken kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen (tot circa 50 millimeter), wat tot wateroverlast kan leiden.

Voor de rest van de zuidelijke helft van het land, waar eveneens enkele stevige onweersbuien ontstaan, geldt vooralsnog code geel. Ook hier kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen en is er kans op wateroverlast.

 

 

Door Redactie