Eten en drinken

Dit zijn de vier beste huiswijnen van Nederland

Afbeelding: iStock

Vier wijnen van Nederlandse supermarkten zijn deze week in de prijzen gevallen. Tijdens de PLMA International Salute to Excellence Awards in Amsterdam kregen de wijnen een 'saluut van excellentie' omdat ze zich innovatief en kwalitatief zouden onderscheiden van de rest.

Albert Heijn sleepte twee awards in de wacht. Voor hun AH Excellent Selectie Côtes-du-Rhône Villages AOC 2016 kreeg de supermarktketen de onderscheiding voor kwalitatief beste Côtes du Rhône-wijn, terwijl de AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja D.O. Crianza 2014 de beste kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding had van alle ingezonden Rioja's.

AH Excellent Selectie Côtes-du-Rhône Villages AOC 2016 en AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja D.O. Crianza 2014

Aldi
De Nederlandse Aldi's vielen - evenals diverse van hun Duitse collega's - ook in de prijzen. Southern Creek Prestige Shiraz 2017 versloeg andere inzendingen wat betreft prijs-kwaliteitverhouding in de categorie rode wijnen uit de nieuwe wereld. Dit zijn wijnen die geproduceerd worden in landen als Argentinië, Australië, Chili, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.


Aldi: Southern Creek Prestige Shiraz 2017 

Hema
Tenslotte viel ook de HEMA in de prijzen. De huiswijn droog - wit werd gekeurd met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de categorie Franse witte wijnen.


Huiswijn Hema droog - wit.

Beoordeling
De beoordelingen van de jury mogen serieus genomen worden, aangezien de wijnen werden beoordeeld door Masters of Wine, wijnschrijvers, sommeliers en retailexperts. Onder de jury bevonden zich ook de Nederlandse wijnexperts Cees van Casteren en Jacqueline Snoeker.

Door AD / Aiko van Hooijdonk