Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Recepten

Oufan prikkelt de smaakpapillen

Bon Appetit

  • Oufan prikkelt de smaakpapillen
Mahran Oufan vluchtte in 2015 met zijn vriendin en inmiddels echtgenote Eva Mahfoud vanuit Damascus naar Nederland. De nieuwe Limburger woont in Kerkrade en vertelt enthousiast over de Syrische keuken: "Die is nooit saai."

Het appartement van Mahran Oufan in Kerkrade ruikt naar oriëntaalse kruiden. Tijm, peper, kaneel, kardemon, komijn en koriander kietelen de neus. De indringende geuren vermengen zich met die van in zonnebloemolie gebakken knoflook, ui en aubergine. Wie nog geen appetijt heeft, die krijgt het vanzelf wel.



Oufan trekt witte handschoentjes aan en draait vervolgens balletjes van rundergehakt om die daarna te pletten. In een klein pannetje pruttelt een rode substantie. Muhammara, zo legt hij uit ...