Temptation-verleider Jay: 'Vrouwen komen op mij af, hoef weinig moeite te doen'

Taria-Ann Verburgt (25) uit Maastricht en Jay Francis (24) uit Born doen als verleiders mee aan het populaire televisieprogramma Temptation Island VIPS. De twee Limburgers gebruikten hun zachte g om te verleiden.

Allebei twijfelden ze even toen ze werden benaderd om mee te doen aan Temptation Island, maar uiteindelijk gingen ze het avontuur aan. “Ik wist niet hoe ik moest reageren en dacht waarom vragen ze mij, maar ik was benieuwd dus ben naar de castinggesprekken gegaan”, vertelt Taria-Ann.

Lees ook: Limburgse Temptation-verleiders maken hoofden gek van partners

Negeermodus
Jay reageerde in eerste instantie niet op het berichtje: “Ik dacht eerst nee, dat is echt niks voor mij, maar na een nachtje slapen, heb ik toch een gesprek aangevraagd. Mijn enige eis was dat ik mezelf kon blijven en dat kon bij deze realityshow. Een act spelen kan niet, dan val je door de mand.”

Reputatie
Het tweetal twijfelde vooral vanwege hun imago. Een deelname aan het populaire programma kan ook negatief uitpakken. “Mijn imago is belangrijk voor me”, legt Jay uit. “Ik wilde niet mijn naam verpesten. Ik maak komische filmpjes als vlogger en daarnaast doe ik aan bodybuilding.” De in Beek opgegroeide Taria-Ann is actief op Instagram en doet regelmatig modellenwerk. “Mijn twijfel zat bij het feit dat ik toch het gezicht van Maybelline ben, maar als ik me goed profileer kan het niet misgaan”, legt ze uit.

Reacties
Hun omgeving reageerde ook positief op hun deelname. “Op social media kreeg ik veel lieve berichten. Mijn moeder is fan van het programma en vond het heftig dat ik mee ging doen, maar na een goed gesprek en de belofte dat ik mezelf niet voor schut zou zetten, had ze alle vertrouwen in me.” Voor de familie en vrienden van Jay kwam het niet als een verrassing. “Ze weten hoe ik ben”, zegt hij met een lach. “Ik dacht alleen maar let’s do it. Het was onbeschrijfelijke ervaring en heel intens.”

Voorbereidingen
Veel tijd om zich voor te bereiden op het avontuur in Mexico, was er niet. Taria-Ann: “Ik ben naar de kapper en de schoonheidsspecialiste geweest. En heb alle seizoenen van Temptation Island teruggekeken.” Jay was als voorbereiding op het NK bodybuilden bezig met een streng dieet. “Ik was dus al goed in shape. Openingszinnen heb ik niet voorbereid, dat heeft geen zin. Je moet anticiperen op het moment.”

Kapot maken
Het tweetal is single, maar zou als als koppel nooit meegedaan hebben. Taria-Ann: “Als ik zie hoe moeilijk het je gemaakt wordt, daarvoor zou mijn relatie me te veel waard voor zijn.” Jay beaamt dat: “Ik snap niet dat je je als stel in zo’n situatie laat brengen.” Toch is het doel van het tweetal verleiden en relaties kapot maken. “Ik heb veel respect voor iemand zijn relatie, maar Temptation Island is puur een spel.

Troost
Normaal ben ik geen type dat snel op een jongen afstapt. Ik laat ze meestal op mij afkomen, maar nu moest ik wel”, legt de verleidster uit. Haar tactiek was een luisterend oor bieden. “Als ze het moeilijk hadden en hun vriendinnen misten, ging ik ze troosten. Ook wilde ik aan de vrouwen bewijzen dat niet elke man te vertrouwen is.” Datzelfde deed Jay ook, terwijl hij in een disco nooit een vrouw hoeft te versieren. “Vrouwen komen altijd op mij af, ik hoef daar weinig moeite voor te doen. Mijn taak als verleider heb ik heel serieus genomen. Ik heb de leuke, grappige jongen uitgehangen en het vriendschappelijk aangepakt. Als een vrouw met mij vreemdging dan bewees ik haar man een gunst door de slet uit haar naar boven te halen. En als hij in het verleden was vreemdgegaan dan was ik zijn karma. Daar voelde ik me goed bij.”

Kritiek
Voor kritiek is het tweetal niet bang. Taria-Ann: “Natuurlijk is het spannend en zullen er gemene dingen gezegd worden, maar dat boeit me niet. Daar krijg je een dikkere huid van, ik hecht alleen waarde aan de mening van mensen waar ik om geef.” Ook Jay doet het weinig. “Ik lees alleen de positieve reacties.” Temptation Island VIPS is vanaf 7 juni te zien op Videoland.

Door Ingrid Lemmens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen