Recepten

Rood, geel, groen: alle kleuren tomaten mogen in deze hartige taart met geitenkaas

  • Hoe vrolijk oogt deze hartige taart?
Ga voor dit recept op zoek naar allerhande soorten tomaten die je kunt krijgen: van gele en groene tomaten tot bonte kerstomaatjes en zelfs knapperige rode pareltomaatjes.

Tip; Ik eet bij een hartige taart altijd graag een frisse salade. Bijvoorbeeld van restjes sla en bereide groenten die de hele week zijn overgebleven van opdrachten. Maak de groenten aan met een mosterd- of citroenvinaigrette en schep er vlak voor de taart uit de oven komt de zachtere soorten sla door.

Tomatentaart met kruidenroom en geitenkaas
voor 4 personen
Bereiden ± 20 min. / oven ± 20 - 25 min.

Ingrediënten
- 8 plakjes (room)boterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 200 gram crème fraîche
- 2 takjes verse kruiden (bijv. dragon, kervel of peterselie), blad fijngesneden
- 75 gram geraspte belegen geitenkaas
- 1 teen knoflook
- 700 gram gemengde tomaten

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg 6 deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen overlappen zodat 1 grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten.

Doe de crème fraîche met de fijngesneden kruiden en de geitenkaas in een schaal. Pers de knoflook erboven en schep alles door de room. Schep de room op de deegbodem en strijk met de achterkant van de lepel uit.

Snijd de grote tomaten in plakjes en halveer de kerstomaatjes. Laat de pareltomaatjes heel. Verdeel alle tomaten over de room. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Bak de tomatentaart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi