Show & Media

Marieke Elsinga gaat ochtendshow doen op Qmusic met Mattie Valk

Mattie Valk en Marieke Elsinga Afbeelding: ANP Montage

Marieke Elsinga gaat aan de slag bij Qmusic. Ze presenteert voortaan samen met Mattie Valk de ochtendshow op het radiostation. Igmar Felicia, Matties huidige partner in crime, krijgt een eigen programma in de vooravond van de zender.

"Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL'', aldus Marieke Elsinga. "Ik heb heel veel zin om de show met Mattie te gaan maken, we hebben altijd al een goede klik gehad en wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?''

RTL Boulevard
Elsinga tekende onlangs een nieuw contract bij RTL. Hoe ze de ochtendshow wil combineren met haar werkzaamheden voor onder meer RTL Boulevard is onbekend. Het nieuwe Mattie & Marieke gaat dit najaar van start. 

Zendermanager Dave Minneboo van Qmusic is verheugd met haar komst: "Marieke is niet alleen een sterke televisiepersoonlijkheid, maar ook iemand met een grote liefde en passie voor radiomaken. Ze weet als geen ander hoe ze mensen kan verbinden. We zijn heel blij dat ze bij ons de ochtendshow gaat doen.''

Fien Vermeulen
Igmar Felicia heeft volgens Qmusic eerder aangegeven een andere plek te ambiëren binnen de programmering. Een eigen show in de vooravond 'geeft hem ook de ruimte om zijn online- en tv-ambities verder te ontplooien'. Fien Vermeulen zal het nieuws verzorgen in de nieuwe middagshow met Domien Verschuuren. 

Door AD/Guido Tienhoven