Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Restaurantrecensies

Wordt Roosteren het culinaire lustoord van Limburg?

  • Wordt Roosteren het culinaire lustoord van Limburg?
    Het interieur van Kasteel Eykholt oogt modern klassiek, maar mag frivoler.
Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Kasteel Eyckholt in Roosteren deze week zijn smaakpapillen op hol? Klassiekers met speelse touch.

Limburg is net een kameleon, die steeds van kleur en vorm verschiet. Het Heuvelland veranderde van blauw naar geel: prehistorische oceanen stolden er tot okeren mergel. De mijnstreken sprongen van zwart naar groen en in Midden-Limburg werden groene weides ingeruild voor plassen blauw water. Nu eens breed en dan weer langgerekt was het in de loop der eeuwen.

Score 8 | Eten 8 | Bediening 8 | Ambiance 8,5 | Prijs 7,5 

Waar Limburg op zijn smalst is, ligt Kasteel Eyckholt, ook met een kameleontische ...