Nieuwe aanpak slachtoffers mensenhandel

© iStock

Er is in Limburg een breed samenwerkingsverband opgezet voor de hulp aan slachtoffers van mensenhandel. Het gaat om kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van uitbuiting, die gebruikt worden door ‘loverboys’ of vrouwen die uit de prostitutie willen stappen.

Carola de Boer

De Stichting Helse Liefde (inmiddels expertisebureau Helse Liefde), Rubicon, het Leger des Heils en de Koraal Groep werken samen om op maat hulp te bieden. “Dat doen we stilletjes al twee jaar. We willen graag breed de problematiek aanpakken”, licht Theo Hendrickx, coordinator van het expertisebureau Helse Liefde toe.

TrainingenOok de doelgroep licht verstandelijk beperkten en jongeren met een psychiatrische problematiek die met mensenhandel te maken heeft gekregen, krijgt een specifieke behandeling bij de Koraal Groep. “Verder geven we trainingen aan bijvoorbeeld politie en justitie om te zorgen dat hulpverlening en strafvervolging beter op elkaar aansluiten. Collega Marlies Levels waarmee ik destijds et steunpunt Helse Liefde heb opgezet, is verbonden aan het expertisecentrum en geeft onder andere voorlichting op scholen.”

Volgens Hendrickx is het een open samenwerkingsverband en kunnen andere hulpverleners die programma’s hebben voor slachtoffers van mensenhandel, zich aansluiten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten