Staf Van Bommel compleet, Van Marwijk niet op de bank bij PSV

Van Bommel op het trainingsveld met Australië. Afbeelding: AFP/Saeed Khan

Mark van Bommel heeft zijn technische staf voor komend seizoen compleet. De nieuwe trainer van PSV heeft voor Reinier Robbemond als assistent gekozen. Ruud Brood moet vertrekken bij de Eindhovenaren.

Van Bommel was dinsdag nog actief op het WK in Rusland, waar hij de rol van assistent vervulde bij het Australië van zijn schoonvader Bert van Marwijk. De ploeg is door een 2-0 nederlaag tegen Peru uitgeschakeld, waardoor Van Bommel nu terug naar Nederland kan reizen. Donderdag staat de coach uit Maasbracht voor het eerst op het trainingsveld. 

Van Marwijk
Naast Van Bommel en Robbemond zit komend seizoen ook Jürgen Dirkx op de bank in Eindhoven. Hij maakte dit WK ook al deel uit van de staf van Australië. Bert van Marwijk zal komend seizoen dus niet naast Van Bommel zitten, al kan het goed zijn dat hij op de achtergrond als klankbord fungeert voor de nieuwbakken trainer. 

Brood
Ruud Brood, de afgelopen seizoenen assistent van de vertrokken Phillip Cocu, moet weg bij PSV. De voormalig trainer van Roda JC had uitgesproken graag te willen blijven, maar past niet in het plaatje van Van Bommel. "We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen", licht algemeen directeur Toon Gerbrands toe. 

Zenden
Voormalig PSV-speler Boudewijn Zenden blijft wel bij PSV. De ex-voetballer uit Maastricht heeft zijn aflopende contract als specialistentrainer met één seizoen verlengd. Ernest Faber, afgelopen seizoen nog coach van FC Groningen, keert terug bij PSV als hoofd jeugdopleidingen. 

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen