Directeur Roermondse aannemer beticht van verduistering

Afbeelding: iStock

De eigenaar van het Roermondse aanneembedrijf Loven Services heeft aangifte gedaan tegen zijn oud-directeur. Die zou een paar ton hebben verduisterd.

De begin 2018 vertrokken directeur van aannemer Loven Services BV wordt ervan beticht dat hij jarenlang geld in eigen zak stak dat hij cash van klanten had geïnd. Vooral daardoor zou het bedrijf voor 250.000 euro zijn benadeeld.

Aangifte
Het bedrijf vreest dat dit nog slechts het ‘topje van de ijsberg’ is. Dat is de kern van de aangifte van verduistering die huidig Loven-directeur Allard Schmitz tegen zijn voorganger heeft gedaan. Uit de aangifte blijkt dat Loven Services zijn oud-bestuurder er ook van beschuldigt kortingen van leveranciers voor zichzelf te hebben gehouden. Verder zou hij met geld van het bedrijf privéaankopen hebben betaald.

Lees ook: Fraudedrama in Roermondse bouw

Signalen waren er al eerder, maar dat er echt iets mis was, bleek volgens Schmitz pas ná het definitieve vertrek van de oud-directeur in februari. De contante betalingen liepen uiteen van een paar duizend tot enkele tienduizenden euro’s per geval. De verduistering heeft volgens Schmitz zeker bijgedragen aan de forse verliezen van het bedrijf in de jaren 2015-2017: in totaal ongeveer 1,8 miljoen euro. Vooral die verliezen vormden de aanleiding de directeur op 5 februari te schorsen.

‘Juridische truc’
Die ziet de aangifte zelf als een poging hem te beschadigen. Zijn advocaten Paul Acda en Dewi Worotikan spreken van een "juridische truc" om een civiele claim op de oud-directeur kracht bij te zetten. Loven Services eist dat hij een lening van het bedrijf van 270.000 euro snel terugbetaalt. De advocaten voorzien ook dat Loven Services de aangifte gaat gebruiken om hun cliënt "negatief weg te zetten" in een procedure die hij zelf heeft aangespannen. Hij ging in februari akkoord met een vertrekregeling, maar vecht die nu aan. Hij zou er onder dreiging van een aangifte mee hebben ingestemd.

Al zijn transacties waren in het belang van het bedrijf, zegt de oud-directeur. De eigenaar daarvan - de Roermondse zakenman Piet Mussers - zou van alles op de hoogte zijn geweest. Mussers spreekt dat met kracht tegen.

Door Theo Sniekers
Roermond