Recepten

Proef de zomer met deze klassieker met een twist

Niks gaat boven de klassieker ham-met-meloen. Maar met ander rijp fruit kom je wel héél dicht in de buurt.

Presenteer een combinatie van fruit op een schaal of groot bord en maak af met je favoriete olijfolie en geurige basilicum. Leg er voor iedereen een vork bij. Heerlijk op warme zomerdagen bij een glas gekoelde wijn of als voorgerecht.

Fruit met ham 
Bereiden: 15 minuten

Ingrediënten
- 1/2 meloen
- 1 mango
- 1/4 ananas
- 100 gram rauwe ham
- olijfolie extra vierge
- kleine handvol basilicumblaadjes of rucola 

Bereiding:
Zorg dat het fruit rijp en sappig is en laat het fruit, wanneer je het thuis in de koelkast bewaart, eerst op kamertemperatuur komen. Haal ook de ham op tijd uit de koeling. Maak het fruit schoon en snijd alles in dunne partjes of plakjes.

Verdeel het fruit over een grote schaal en leg de ham er losjes op. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met de basilicumblaadjes of rucola.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door snjs03