Geparkeerde politieonderzoeken weer opgepakt

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

De vier grote politieonderzoeken in Limburg die vorig jaar noodgedwongen werden geparkeerd, zijn allemaal weer opgepakt.

Volgens politiechef Ingrid Schäfer-Poels is de recherche weer volop aan de slag met de nadere research naar het mysterieuze overlijden van een Poolse man in Kelpen-Oler en de schietpartij aan de Weggebekker in Heerlen. Eerder was al bekend dat twee andere ‘ijskastzaken’ uit de slaapstand zijn gehaald. Het gaat om de liquidatie van Kemal Zengin in Blerick en de gewelddadige dood van Bobo Jalloh uit Landgraaf. De politie arresteerde dinsdagmiddag nog twee mensen op verdenking van betrokkenheid bij die laatste zaak.

TGO
Complexe recherchezaken met een grote maatschappelijke impact worden opgepakt door het Team Grootschalige Opsporing (TGO), een groep gespecialiseerde rechercheurs. Omdat het aantal TGO-zaken in 2017 zo extreem hoog was (21 stuks, waarvan er zich vijftien datzelfde jaar aandienden), kon niet elk onderzoek worden uitgediept met de beschikbare capaciteit. Daardoor werden vier van deze high profile-zaken noodgedwongen geparkeerd.

Opgelost
Dit jaar knelt het stukken minder bij de politie Limburg wat betreft TGO-onderzoeken. Op dit moment lopen er zes, volgens een woordvoerder. Dit zijn allemaal uitlopers van vorig jaar. Naast de vier genoemde ‘ijskastzaken’ gaat het om het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen uit Heibloem en de zaak rond de 57-jarige huisarts die verdacht wordt van de moord op zijn schoonmoeder in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. In die laatste kwestie werd de arts eind april voor de tweede keer gearresteerd en ruim twee weken daarna ook weer vrijgelaten.

Van de 21 Limburgse TGO-onderzoeken in 2017 zijn er inmiddels vijftien opgelost, aldus politiechef Schäfer-Poels. De andere zes worden nog actief onderzocht.

Door Marco van Kampen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen