Video: Ongeloof bij schutters uit Sevenum na winnen van D'n Um

Erik Sturme van schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum kon nauwelijks geloven wat hem was overkomen.

De schutter deed al jaren mee aan het Oud Limburgs Schuttersfeest en werd tweede, derde en achtste en droomde al jaren van een overwinning. Zaterdagmiddag kwam die droom voor Sturme uit. "We konden niet meer doen dan onze punten schieten. Ook al waren we tweede geworden, dan hadden we ook gewonnen, maar het geluk was aan onze zijde."

Balen
Het zestal uit Sevenum miste geen enkele keer in Kinrooi. Dat deed Nicole Schmeitz van schutterij Sint Petrus & Paulus uit Susteren wel. Ze had eerst niet door dat ze gemist had. Toch bleef ze rustig en doorschieten, maar het mocht niet meer baten. Ze baalde flink toen ze zich realisseerde dat zij had gemist, maar werd geknuffeld en getroost door de andere vijf schutters. "Dat is echt heel fijn dat ze dat deden. Het is jammer, maar uniek om mee te maken dat we zover wisten te komen." 

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen