Sevenum maakt zich op voor huldiging schutters

Afbeelding: Laurens Eggen

Sevenum maakt zich op voor een feestje zaterdagavond. Schutterij Sint Sebastianus won eerder op de dag het Oud Limburgs Schuttersfeest.

Het winnende zestal, dat bestaat uit Henk van Rengs, Monique Janssen, Justin Hermkens, Tom Joppen, Hay Huijs en Erik Sturme, wordt zaterdagavond gehuldigd in zijn woonplaats.

De schutters bleven zaterdagmiddag samen met Sint Petrus & Paulus uit Susteren tot op het laatst over tijdens het kavelen. 

Lees ook: Sint Sebastianus uit Sevenum wint Oud Limburgs Schuttersfeest 2018

Van kavelronde negen tot en met twaalf gaven beide schutterijen niks aan elkaar toe. Daarna was er een korte pauze. Om 16.25 uur werd er verder gegaan met kavelronde dertien. In die ronde ging het vrij snel mis. Nicole Schmeitz miste namens Susteren waardoor Sevenum het OLS in 2019 mag gaan organiseren. Het zorgde voor een uitzinnige vreugde bij de schutters uit het Noord-Limburgse dorp. De 25-jarige Schmeitz werd door de andere schutters getroost en geknuffeld. 

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen