'Lelijkste hond ter wereld' sterft kort na uitverkiezing

De Engelse bulldog Zsa Zsa sleepte de titel 'Lelijkste hond ter wereld' in de wacht. Afbeelding: AFP

De Engelse bulldog Zsa Zsa is gisteren op 9-jarige leeftijd gestorven. Het dier won vorige maand nog de titel Lelijkste hond ter wereld in Californië. Haar faam was van korte duur.

De viervoeter had een behoorlijk lange tong, een onderbeet om u tegen te zeggen en ook nog eens een blik die niet bepaald de grootste vriendelijkheid uitstraalt. Voeg daar een grote dosis kwijl aan toe en je hebt de lelijkste hond ter wereld.

Lees ook: Dit is Zsa Zsa, de lelijkste hond ter wereld

Baasje Megan Brainard uit Minnesota meldt aan The New York Times dat het dier in haar slaap is overleden. Zsa Zsa had geen gezondheidsproblemen, maar gemiddeld worden bulldogs acht tot tien jaar oud.

Loungen
Zsa Zsa bracht de eerste vijf jaar van haar leven door in een puppykennel in Missouri, voordat ze werd geveild en gekocht door een dierenhulporganisatie.


Foto: EPA

Nadat eigenaresse Brainard het dier had geadopteerd, bracht Zsa Zsa haar dagen door met loungen. Ze weigerde veel te doen, tenzij het iets met eten te maken had. Voor het winnen van de World’s Ugliest Dog-wedstrijd kreeg ze dan ook een stapel van haar favoriete snacks.

Haar familie reed eind juni 30 uur vanuit Minnesota naar Petaluma (ten noorden van San Francisco) om deel te nemen aan de wedstrijd, die is bedoeld om de adoptie van huisdieren te bevorderen. Brainard moest de kwijlende viervoeter het podium opdragen om indruk te maken op de juryleden. Uiteindelijk versloeg Zsa Zsa dertien andere honden om de felbegeerde titel te veroveren.


Baasje Megan Brainard met Zsa Zsa, vernoemd naar de actrice Zsa Zsa Gabor. FOTO: AFP

Glamour
Daarna werd haar leven net zo glamoureus als dat van Zsa Zsa Gabor, de actrice waar de hond naar werd vernoemd. De bulldog had roze gelakte nagels en fans droegen T-shirts met haar gezicht. Ze bezocht New York om op de nationale televisie te verschijnen en vloog zelfs in de eerste klas. "Ik had het gevoel dat ik met Brad Pitt op reis was of zoiets", aldus Brainard. "Het was gewoon gek."

Gedurende Zsa Zsa’s laatste weken leerde ze de wereld volgens Brainard iets wat zij altijd al wist: "Als je geliefd bent, maakt het niet uit hoe je eruit ziet." 


De concurrentie was niet mals. FOTO: AFP

Door AD