Tourspel rit 5: 'Overwinning te danken aan expertise van mijn oudere broer'

Afbeelding: De Limburger

Twan Verweij uit De Meern dankte zijn dagoverwinning in rit 5 in het Tourspel van De Limburger aan zijn oudere broer Bastin. De 24-jarige sportliefhebber stelde zijn tourploeg samen door de expertise van zijn broer te raadplegen.

"Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik mijn broer Bastin (34) om hulp heb gevraagd. Hij doet al jarenlang mee met dit soort spellen en het leek mij ook wel een keer leuk. Dus samen met hem ben ik mijn lijst gaan samenstellen", vertelt hij.

IJzersterk geheugen
Zijn broer heeft volgens Verweij veel verstand van wielrennen, maar ook een ijzersterk geheugen. "Wij zijn in ons gezin allemaal sportliefhebbers, maar mijn broer weet verreweg het meeste van wielrennen en heeft ook het allerbeste geheugen van ons allemaal. Hij onthoudt allemaal weetjes en uitslagen en dat slaat hij dan op. Bij het invullen van dit soort lijsten bij spelletjes komt dat heel goed van pas. Dan weet hij precies welke wielrenner wat heeft gepresteerd."

Tactiek 
Bij het invullen van de lijst komt ook een beetje tactiek kijken. "Je moet van te voren tacktisch kiezen welke renners je in je ploeg neemt. Het zijn natuurlijk veel verschillende etappes en dan ga je bekijken op welke manier je de meeste punten kunt scoren. Peter Sagan is natuurlijk een renner die een sprint bergop kan winnen." Het was echter Jelle Vanender die met één puntje de overwinning voor Verweij binnensleepte met 172 punten. De nummers twee en drie Rik Salden en Michiel Franssen hadden 171 punten. 

Gelukkige
Dat Verweij niet uit Limburg komt, is te horen aan zijn tongval. Maar wederom door zijn broer is hij bij het Tourspel van De Limburger uitgekomen. "Hij speelt al jarenlang bij jullie mee. In het zuiden van het land zijn er meerdere van dit soort spellen. Het leek mij ook wel eens leuk vandaar dat ik ook een lijst maakte. En met succes, want nu ben ik de gelukkige", zegt hij met een lach.

Sportief
Nadat hij de uitslag had gezien, zocht de jongste Verweij zijn broer op. Die nam het gelukkig heel sportief op. "Hij vond het heel leuk, maar ik denk stiekem wel dat hij liever zijn eigen naam bovenaan had willen zien staan." Als kleine broertje is de jongste Verweij dus iets verschuldigd aan zijn broer. "Ik denk dat ik hem zijn bijdrage wel ga geven. Hoe weet ik nog niet, daar moet ik nog even iets leuks voor verzinnen."

Door Ingrid Lemmens

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1